Lees voor

Kinderboerderij Minnebeek

Bij Kinderboerderij Minnebeek, in de wijk Tolberg in Roosendaal, is jong en oud welkom om kennis te maken met boerderijdieren. Bezoekers van dagbehandeling De Wiek kunnen er vrijwilligerswerk doen. Er worden kinderfeestjes gehouden, en scholen, peuterzalen en andere grote groepen zijn op afspraak welkom voor een rondleiding.

Kinderboerderij Minnebeek

Openingstijden

Maandag: gesloten. Dinsdag t/m vrijdag: 8:00 tot 17:00 uur. Zaterdag en zondag: 13:30 tot 17:00 uur

Kinderboerderij Minnebeek is gelegen aan de rand van het Burgemeester Marijnenpark in de wijk Tolberg in Roosendaal. Hier kan iedereen, jong en oud, terecht om kennis te maken met de boerderijdieren. Er kunnen kinderfeestjes (op zaterdag) gehouden worden en scholen, peuterzalen en andere grote groepen zijn op afspraak welkom voor een rondleiding. Af en toe herplaatsen wij enkele dieren of bieden wij jonge dieren te koop aan. Hiervoor vragen wij een bijdrage in verband met tegemoetkoming in de kosten. Het is wel vereist dat u de dieren een goed tehuis kunt bieden.

 

Adres:

Ambrozijnberg 202
4707 MR Roosendaal
088-557 4585

Openingsdagen en tijden

Maandag: gesloten.
Dinsdag t/m vrijdag: 8:00 tot 17:00 uur.
Zaterdag en zondag: 13:30 tot 17:00 uur.

 

Op de volgende feestdagen is de kinderboerderij gesloten:

 • Nieuwjaarsdag
 • Goede vrijdag
 • 1ste en 2de paasdag
 • Koningsdag
 • Bevrijdingsdag
 • Hemelvaartsdag
 • 1ste en 2de pinksterdag
 • 1ste en 2de kerstdag

Samenwerking Dagbehandeling De Wiek

Voor bezoekers van dagbehandeling De Wiek is er de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen op de kinderboerderij. Activiteiten vinden in goed overleg, naar eigen wens en op maat plaats. De activiteiten zijn onder andere:

 • algemene dierverzorging, bijvoorbeeld vachtverzorging;
 • voederen en zorg dragen voor schoon drinkwater;
 • schoonmaakwerkzaamheden;
 • reparaties uitvoeren op locatie of in het Klushuys van De Wiek.

 

Het werken in de buitenlucht op de kinderboerderij, en de fysieke inspanning bij het verzorgen van de dieren zijn van positieve invloed op de algemene gezondheid. Het omgaan met dieren werkt rustgevend, stimuleert tot bewegen en draagt bij aan meer openheid ten opzichte van de omgeving. Daarnaast geven we één per week, op donderdagmiddag, een workshop of organiseren we een activiteit in de kantine, op het terrein of in de omgeving van de boerderij.

Meer informatie

Kinderfeestjes
Op zaterdag van 13:30 – 16:45 uur. Bekijk de prijslijst vermeld op deze pagina. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden, via kinderboerderij@groenhuysen.nl.

 

Bezoek scholen / grote groepen op afspraak
Scholen / grote groepen kunnen de boerderij bezoeken. Hiervoor dient men een afspraak te maken via kinderboerderij@groenhuysen.nl.

 

Dieren op locatie
Af en toe bezoekt de kinderboerderij met enkele geschikte dieren de dagbesteding op de locaties van Groenhuysen. Tevens ondersteunt de kinderboerderij bij de opzet van een kleine dierenweide, bijvoorbeeld de twee dierenweides in de buitentuin van Heerma State.

 

Logeerhuys voor kleine huisdieren
Gaat u op vakantie en heeft u nog geen logeerplek gevonden voor uw konijn, cavia, hamster of grasparkiet? Dan is ’t Logeerhuys in Kinderboerderij Minnebeek de ideale logeerplek voor uw huisdier! Het dier moet ingeënt zijn (bij konijnen is dat myx en VHD) en moet in goede gezondheid bij ons worden afgegeven.

 

Jeu des boules
55-plussers kunnen op zaterdag- en zondagmiddag de kinderboerderij bezoeken voor een gezellig potje Jeu de boules. Maak hiervoor een afspraak.

 

Benchverhuur
Heeft u voor een korte duur een bench nodig voor uw lieve huisdier? Dan kunt u deze bij ons huren.

 

Sponsoring
U kunt de kinderboerderij op verschillende manieren ondersteunen. Dit kan financieel, maar ook met materialen. Neemt u rechtstreeks contact op met J. de Lange, 06-30098480.

Prijslijst en huisregels

Prijslijst-Kinderboerderij-Minnebeek-2023-2.pdf

Prijslijst-Kinderboerderij-Minnebeek-2023

Huisregels-kinderboerderij.pdf

Huisregels-kinderboerderij