Lees voor
6 maart 2023

De Pastorie: per 1 april 2023 geen zorglocatie meer

" alt=""/>

Het was al langer bekend dat De Pastorie in Nispen niet meer geschikt is om de steeds zwaardere zorgbehoefte van bewoners op een verantwoorde manier te leveren. Op dinsdag 28 februari werd een kleinschalige bijeenkomst gehouden voor de betrokken medewerkers, behandelaren en vrijwilligers.

Het was al langer bekend dat De Pastorie in Nispen niet meer geschikt is om de steeds zwaardere zorgbehoefte van bewoners op een verantwoorde manier te leveren. De locatie is helaas qua omvang te beperkt, qua inrichting ongeschikt en te kwetsbaar om 24 uur, 7 dagen per week complexere zorg te bieden. De laatste bewoners vertrokken in februari. Op 1 april sluiten de deuren van deze zorglocatie definitief.

Afsluiting met genodigden

Op dinsdag 28 februari werd een kleinschalige bijeenkomst gehouden voor medewerkers, behandelaren en vrijwilligers die betrokken waren bij De Pastorie. Heleen van Nispen, raad van bestuur bij Groenhuysen, heette iedereen welkom en blikte terug op de geschiedenis van Nispen en De Pastorie. Herinneringen werden opgehaald. Er waren medewerkers bij van het eerste uur, namelijk begin 2008. Toen gevraagd werd naar hun mooiste herinnering, was het antwoord ‘De blije gezichten van de bewoners’.

Corrie was bijna dertien jaar werkzaam op De Pastorie en haar dierbaarste herinnering is dat ze er trouwde. ‘De bewoners wilden er graag bij zijn, maar dat werd fysiek wel een uitdaging. Dus dacht ik dan ga ik naar de bewoners toe! Dat moment vergeet ik nooit meer. Proosten met champagne en taart eten met de bewoners.’ Geestelijk verzorger Yvonne deelde een mooie passage uit een boek, en raakte daarmee een gevoelige snaar. Het team zong een afscheidslied. En tot slot liep de heer Van Wesel, de laatste bewoner van De Pastorie, vergezeld door zijn broer en zus voor de laatste keer de deur uit.