Lees voor
31 januari 2024

Samen zorgen met naasten. Hoe dan? Nou, bijvoorbeeld zo!

" alt=""/>

Een mooi voorbeeld op Heerma State, waar mevrouw Backx deelt waarom zij graag een handje helpt, en collega Estelle waarom samen zorgen zo waardevol is.

Bij ‘ouder worden, jezelf blijven’ zijn familie en naasten onmisbaar. Er gaat tenslotte niets boven een vertrouwd gezicht. Vaak zijn zij al betrokken bij de zorg voor hun dierbare, en onze zorgprofessionals gaan dan ook graag vanaf het eerste contact in gesprek. Gelijkwaardig en betrokken met elkaar optrekken en afstemmen. Want zorgen doe je samen.

Deze video is onderdeel van de campagne Hoe dan? Zo! van de samenwerkende VVT-organisaties in Midden- en West-Brabant.

26 januari 2024

Angstig?!

‘Ik weet het gewoon niet meer. Ik weet het gewoon niet meer, wat doe ik verkeerd?’ Huilend zit hij naast mij. Het verdriet, de frustratie en vooral de wanhoop is te zien. ‘Wat is er mis met mij?‘

9 januari 2024

Onze mijlpalen in 2023

Bij de start van een nieuw jaar is het goed om terug te blikken, dus staan we stil bij onze mijlpalen in 2023. Het was een jaar van hard werken, opbouwen en ontwikkeling. Dat we met elkaar de zorg anders moeten organiseren om toekomstbestendig te zijn, is duidelijk.

10 december 2023

Hendrik

30 jaar had hij troep verzameld, neergegooid en geen kans gezien dit op te ruimen…… Zijn huis was een vuilnisbelt. Hij kwam in beeld toen zijn huisarts hem thuis bezocht, omdat hij opeens niet meer kon lopen. De huisarts schrok, overlegde met heer en het Geriatrisch Expertise Team werd erbij betrokken.