Lees voor
17 december 2021

Smartphone biedt zorgprofessionals veel voordelen

" alt=""/>

Groenhuysen streeft ernaar medewerkers zo eenvoudig mogelijk van cruciale informatie te voorzien. Een smartphone vormt hierbij een centrale rol.

Wat een probleem vormde: stille ontruimingsalarminstallaties die alleen via een pager of DECT oplossing certificeerbaar is conform NEN2575. Maar het is ons gelukt om ook een oplossing op basis van smartphones, wifi/4G en overige IP technologie door KIWA-R2B gecertificeerd te krijgen conform de NEN2575 norm. Medewerkers krijgen hiermee via een smartphone, voorzien van de IQMessenger SmartApp en het merkonafhankelijke IQ Messenger platform, meldingen binnen rondom brand en ontruiming.

Voor nieuwbouwlocatie Leonardushof betekent dit dat medewerkers met één smartphone, waarop alle alarmering (verpleegoproep, CareApp, brandmelding, dwaaldetectie etc.), inclusief alle cruciale informatie van de bewoners (ECD koppeling) en het gebouw paraat hebben.

Groenhuysen draait IQ Messenger in een gecentraliseerde private cloud en dit maakte de certificering extra uitdagend. Mede dankzij de fijne samenwerking tussen enkele partners van ons (IQ Messenger, AMR ICT en DataByte) is het gelukt deze mijlpaal te behalen. Naast het feit dat medewerkers op één smartphone alle informatie voorhanden hebben resulteert deze oplossing in een uniform werkproces, lagere Total Cost of Ownership (TCO = de levensduurcyclus) en een hogere bedrijfszekerheid van de ICT omgeving.

30 november 2023

Voor de laatste keer in De Brink en Moerweide

Begin jaren ’70 gingen de deuren van ons verzorgingstehuis De Brink voor het eerst open. Nu, ruim 50 jaar later, is het tijd voor vernieuwing. De oude Brink wordt gesloopt en er komt een nieuw centrum voor Wonen & Zorg voor in de plaats.