Lees voor

Thuiszorg

Groenhuysen helpt u graag zelfstandig te blijven door bij u thuis zorg te leveren. Welke zorg het beste bij u past, is uiteraard afhankelijk van uw persoonlijke situatie en bepaalt u in overleg met ons. Wij begrijpen dat het fijn is om te weten wie er bij u aan huis komt. Daarom organiseert Thuiszorg Groenhuysen de thuiszorg vanuit wijkteams.

Vanuit huis hulp nodig?

Groenhuysen helpt u graag zelfstandig te blijven door bij u thuis zorg te leveren. Welke zorg het beste bij u past, is uiteraard afhankelijk van uw persoonlijke situatie en bepaalt u in overleg met ons. Wij begrijpen dat het fijn is om te weten wie er bij u aan huis komt. Daarom organiseren we de thuiszorg vanuit wijkteams. Een klein team met vaste medewerkers helpt u bij het zelfstandig thuis blijven wonen. Zo ziet u altijd een bekend gezicht, en kunt u rekenen op persoonlijke en vertrouwde zorg. We bieden thuiszorg in omgeving Roosendaal, Halderberge en Rucphen. De kleine teams leveren zorg vanuit ons dichtstbijzijnde centrum voor Wonen & Zorg.

Zorgkaart Nederland Score

9.0

 

Vragen over thuiszorg?

Contact Thuiszorg

Bereikbaar ma t/m vrij 9.00 tot 17.00

Ik heb verzorging of verpleging nodig

We kunnen u in uw vertrouwde woonomgeving ondersteunen met verschillende vormen van zorg. De kleine teams leveren zorg vanuit het dichtstbijzijnde centrum voor Wonen & Zorg van Groenhuysen. Gewoon bij u in de buurt.

 

Verzorging
We ondersteunen u graag als u bijvoorbeeld thuis hulp nodig heeft bij het aan- en uitkleden, het gebruik van hulpmiddelen en protheses of bij het bereiden van uw maaltijd. Ook als u een chronische aandoening heeft of terminaal ziek bent, kan het fijn zijn als u thuis geholpen wordt. Dit ontlast ook uw familie of mantelzorgers.

 

Verpleging
Uw wond moet verzorgd worden, uw knie opnieuw verbonden of u heeft hulp nodig bij het innemen van uw medicijnen; ook dan kunt u rekenen op een verpleegkundige van Thuiszorg Groenhuysen. Dit kan tijdelijk zijn na een ziekenhuisopname, maar ook voor langere duur als u een chronische aandoening heeft. Behalve verpleging bieden we u begeleiding bij het herstellen of behouden van uw gezondheid.

 

Specialistische verpleegkundige zorg
Als u een complexe zorgvraag heeft, bieden wij u gespecialiseerde verpleging via het Verpleegkundig Expertise & Alarmeringsteam (VEAT). Dit is verpleging waarvoor u anders in het ziekenhuis zou moeten blijven, zoals infuusbehandelingen en pijnbestrijding. Deze zorg kunt u gepland én ongepland vragen. Er is 24 uur per dag, 7 dagen per week een verpleegkundige bereikbaar, zodat u ook in acute situaties geholpen kan worden.

 

Geriatrisch verpleegkundige
De geriatrisch verpleegkundige werkt onder andere als wijkverpleegkundige binnen Groenhuysen. In de huidige ontwikkelingen betekent dit vooral dat de geriatrisch verpleegkundige ouderen thuis bezoekt die thuiszorg ontvangen van Groenhuysen om hun zorgvraag en dagelijks functioneren in kaart te brengen en samen een indicatie te stellen voor de meest passende ondersteuning. De geriatrisch verpleegkundigen werken samen met de thuiszorgteams.

 

Nachtzorg
Maakt u al gebruik van onze thuiszorg, en heeft u ’s nachts verzorging nodig? Vaak wordt u dan al geholpen door familie of mantelzorgers. Om hen te ontlasten en even op adem te laten komen, bieden we ook nachtzorg. Een medewerker van onze thuiszorg komt dan op geplande tijden en in noodsituaties bij u langs en biedt alle verzorging die nodig is. Deze nachtzorg is bedoeld voor als u in de laatste fase van uw leven verkeert of als u opname in een centrum voor Wonen & Zorg nog even wilt of moet uitstellen.

Individuele begeleiding

Wanneer u graag langer thuis blijft wonen, wordt het er niet eenvoudiger op als u bijvoorbeeld dementie of de ziekte van Parkinson krijgt. Ons individueel begeleidingsteam, met daarin ervaren activiteitenbegeleiders, kan u op allerlei gebieden begeleiding bieden. We bieden u een fijne afwisseling in de dag, of het nu gaat om een boodschap, samen koken, het spelen van een spel, of sportief en creatief bezig zijn. We bieden hulp bij praktische zaken en denken mee met dagelijkse uitdagingen. Maar ook gaan we, indien gewenst, met u mee om kennis te maken bij een steunpunt of dagbesteding. Zodat u langer, maar ook fijner thuis kan blijven wonen. Om van begeleiding gebruik te kunnen maken heeft u een Wlz-indicatie nodig.

Maaltijdservice

Kunt u niet meer zelf koken of heeft u geen tijd om in de keuken te staan? Met onze maaltijdservice kunt u toch lekker en verantwoord eten. Bovendien hoeft u daar de deur niet eens voor uit! U kunt kiezen uit een breed assortiment heerlijke maaltijden, van stamppotten tot internationale gerechten. De maaltijden worden wekelijks op een vaste dag bij u bezorgd en kunt u bewaren in de koelkast of diepvries. Zo bepaalt u zelf wanneer u wilt eten. De maaltijden zijn er in diverse prijsklassen.

Zelf een maaltijd aan huis regelen?
U kunt hiervoor contact opnemen met Food Connect via 0888-101010. Kijk ook eens op www.groenhuysen.uwmaaltijd.nl

 

Wilt u eten in een restaurant van een Groenhuysen locatie in de buurt?
U mag in alle restaurants van de locaties van Groenhuysen gaan eten. U kunt het beste contact opnemen met de desbetreffende locatie om na te vragen of u zich van te voren dient aan te melden. Indien u in het bezit bent van een Groenhuysenpas, krijgt u 15% korting op de maaltijd.

Ik zoek palliatieve zorg

Als u te horen hebt gekregen dat u niet meer kunt genezen, gaan u en uw naasten een verwarrende en moeilijke tijd tegemoet. Wij ondersteunen u bij uw ziekteproces. Niet alleen met zorg zoals maximale symptoombestrijding, maar ook met begeleiding, een luisterend oor en praktische adviezen. Indien u al van onze thuiszorghulp gebruikmaakt, is het mogelijk om ook nachtzorg te ontvangen. Onze medewerker komt dan op geplande tijden en in noodsituaties bij u langs en biedt alle verzorging die nodig is. Nachtzorg kan uw familie of mantelzorgers ontlasten en hen even op adem laten komen. Er is ook de mogelijkheid om in ons hospice Roosdonck te verblijven.

Ik wil medische hulpmiddelen huren

Door ziekte of ouderdom kunt u voor korte of langere tijd minder mobiel zijn. Ook dan kunt u bij onze thuiszorg terecht voor medische hulpmiddelen. Rollators, hoog/laagbedden, krukken, toiletverhogers en rolstoelen; deze en andere hulpmiddelen zijn te leen, te koop of te huur. Veel hulpmiddelen zijn maximaal 26 weken (half jaar) kosteloos te lenen. Bij een groot aantal van onze locaties zijn de hulpmiddelen aan te vragen. Ook kunnen de hulpmiddelen gratis bij u worden thuisbezorgd. Voor de uitleen van medische hulpmiddelen werken wij samen met Medicura. Op hun website vindt u het overzicht van alle uitleenartikelen, plus de benodigde informatie inzake het lenen of huren van medische hulpmiddelen. Voor meer informatie over het lenen van hulpmiddelen belt u naar Medicura via 088 – 007 11 00.

Klanttevredenheidsonderzoek

Groenhuysen voert continu klantwaarderingsonderzoeken uit. Aan de hand hiervan weten wij wat onze sterke punten en verbeterpunten zijn. Hierdoor blijven we werken aan de kwaliteit van onze zorg- en dienstverlening en de beleving daarvan. In de onderstaand document vindt u de resultaten van het klantwaarderingsonderzoek wijkverpleging van december 2021.

Klanten-aan-het-woord-Wijkverpleging.pdf

Klanten aan het woord - Wijkverpleging