Lees voor

Dementie

Groenhuysen is gespecialiseerd in dementie bij ouderen. Alzheimer en andere vormen van dementie zijn zowel voor u als voor uw familieleden ingrijpend. Niets is meer vanzelfsprekend en dat kan gevoelens van machteloosheid en frustratie opleveren. Bij Groenhuysen proberen we u hierbij zoveel mogelijk te begeleiden. Dat kan zijn in de vorm van deskundige behandeling, dagbesteding en kleinschalig wonen.

Begeleiding vanuit thuis

In de thuissituatie werkt de geriatrisch verpleegkundige, met de specialist ouderengeneeskunde, intensief samen met de meeste huisartsen in de regio. Gezamenlijk begeleiden zij mensen met dementie en hun naasten thuis. Zij spelen een (mogelijke) rol in het beoordelen van de achteruitgang, diagnostiek, begeleiding voor en na diagnose en de dagelijkse impact van de ziekte. Zij helpen u bij het organiseren en coördineren van benodigde ondersteuning op gebied van wonen, zorg en welzijn. Daarnaast biedt Groenhuysen thuiszorg aan mensen met dementie.

Dagbesteding

We bieden dagbesteding met bewegings- en ontspanningsactiviteiten voor mensen met geheugenproblematiek. Ook worden geheugenactiviteiten aangeboden om uw mogelijkheden op peil te houden. Doordat u de dagbesteding bezoekt, worden uw mantelzorgers even ontlast. Hierdoor kunnen zij de zorg voor u langer aan.

Centrum voor Wonen & Zorg

Als u een ernstige vorm van dementie heeft, kan het voor u beter zijn om te verhuizen naar een centrum voor Wonen & Zorg dat zich richt op dementie. In een beschermde en kleinschalige woonomgeving krijgt u alle hulp die u nodig heeft. Groenhuysen zet zich in voor een veilige en aangename leefomgeving. Als er voor uw veiligheid hulpmiddelen nodig zijn, dan kiezen wij voor hulpmiddelen die de bewegingsvrijheid zo weinig mogelijk aantasten.

 

Wil jij ook aan de slag bij Groenhuysen?

Wil jij werken met oudere mensen met dementie?