Lees voor

Palliatieve zorg

Als u te horen hebt gekregen dat u niet meer kunt genezen, gaan u en uw naasten een verwarrende en moeilijke tijd tegemoet. Wij ondersteunen u bij uw ziekteproces. Niet alleen met zorg zoals maximale symptoombestrijding, maar ook met begeleiding, een luisterend oor en praktische adviezen.

Expertise Palliatieve zorg

In alle centra voor Wonen & Zorg, behandelcentra en de thuiszorg van Groenhuysen zien we dat de zorgzwaarte toeneemt en de zorgbehoeften rond de laatste levensfase complexer worden. Dat vraagt om aanvullende kennis en kunde. In hospice Roosdonck hebben we veel ervaring opgedaan in het verlenen van specialistische palliatieve terminale zorg die zeer gewaardeerd wordt door cliënten en hun naasten.

 

Het kenniscentrum palliatief terminale zorg is de schakel tussen de kennis en expertise van Roosdonck op gebied van palliatieve terminale zorg en de groeiende behoeften vanuit andere locaties en teams van Groenhuysen om zich verder te ontwikkelen op dit gebied. Deze kennis wordt gedeeld met alle locaties en teams van Groenhuysen, waardoor we kwalitatief hoogwaardige palliatieve terminale zorg kunnen bieden aan alle cliënten en hun naasten.

 

Groenhuysen biedt palliatieve zorg aan in de regio Roosendaal en werkt daarbij nauw samen met het Netwerk Palliatieve Zorg Regio Roosendaal – Bergen op Zoom – Tholen.

Palliatieve zorg vanuit thuis

Palliatieve zorg, zoals pijnbestrijding, kunt u ook thuis ontvangen van de medewerkers van het verpleegkundig expertise & alarmeringsteam (VEAT). Deze zorg kunt u gepland én ongepland vragen. Er is 24 uur per dag, zeven dagen per week een verpleegkundige bereikbaar, zodat u ook in acute situaties wordt geholpen.

Via Thuiszorg Groenhuysen is het bovendien mogelijk om nachtzorg te ontvangen. Een medewerker van Thuiszorg Groenhuysen komt dan op geplande tijden en in noodsituaties bij u langs en biedt alle verzorging die nodig is. Nachtzorg kan uw familie of mantelzorgers ontlasten en hen even op adem laten komen.

Hospice Roosdonck

In ons hospice Roosdonck kunnen terminaal zieke mensen tot hun overlijden in een warme, huiselijke sfeer worden verzorgd door een team van goed opgeleide medewerkers en vrijwilligers. Hospice Roosdonck maakt deel uit van het Regionaal Palliatief Centrum, waar naast het hospice ook onderzoek en een opleidingscentrum deel van uitmaken.

Aanvullende informatie palliatieve zorg

GH18-092-Palliatieve-sedatie.pdf

Brochure Palliatieve sedatie

GH18-092-Een-dierbare-verliezen.pdf

Brochure Een dierbare verliezen

GH18-092-De-stervensfase.pdf

Brochure De stervensfase

GH18-089-Wat-is-morfine.pdf

Brochure Wat is morfine

GH18-089-Wat-is-euthanasie.pdf

Brochure Wat is euthanasie

GH18-089-Bewust-afzien-van-eten-en-drinken.pdf

Brochure Bewust afzien van eten en drinken

Wil jij ook aan de slag bij Groenhuysen?

Wil jij ook een waardevolle functie in de zorg in de laatste levensfase?