Centrum voor Wonen & Zorg De Brink

De Brink is een centrum voor Wonen & Zorg met 240 appartementen, 52 aanleunwoningen en biedt ook Zorgeloos Wonen aan. Op de negende verdieping bevindt zich dagactiviteitencentrum Helios. 


De Brink werkt nauw samen met het aangrenzende centrum voor Wonen & Zorg Moerweide waar mensen met dementie wonen. Partners van cliënten in Moerweide kunnen in De Brink wonen, zodat zij elkaar op elk gewenst moment van de dag kunnen bezoeken. 


De appartementen zijn licht en ruim opgezet en kunt u helemaal naar uw eigen smaak inrichten. Alle appartementen hebben een eigen keuken met keukenblok en een nette badkamer met toilet. Alle kamers zijn zodanig ingericht dat deze op uw zorgvraag aangepast kunnen worden.  


U kunt gebruikmaken van een groot aanbod aan sociale, culturele en recreatieve activiteiten. U hoeft zich geen moment te vervelen. Het activiteitenaanbod wordt door diverse verenigingen georganiseerd. U kunt o.a. deelnemen aan de Kunst  & Cultuurvereniging, Kookvereniging, Natuur vereniging, Koersbalvereniging, Ouderen in Beweging en de Competitiespelen. Bij deze laatste vereniging worden verschillende competities gespeeld, zoals sjoelen, kaarten, jokeren en rikken. De Brink heeft ook een Ontspanningsvereniging. Deze vereniging organiseert de grotere activiteiten zoals bingo’s, toneeluitvoeringen, sinterklaasmiddagen en kerstvieringen. Ook ouderen die nog zelfstandig thuis wonen, kunnen verschillende dagdelen per week gebruik maken van de dagactiviteiten in De Brink. Contact met leeftijdgenoten en een zinvolle dagbesteding staan hierbij voorop. Door deelname aan de dagactiviteiten wordt de mantelzorger ontlast. Bekijk ook de activiteitenkalender in de wijk Kroeven hieronder.

En heeft u vragen over uw gehoor of ogen of heeft u als mantelzorger behoefte aan informatie en advies? Dan bent u van harte welkom tijdens het spreekuur in het zorgpunt bij centrum voor Wonen & Zorg De Brink en Moerweide. Iedere eerste donderdag van de maand tussen 10.00 en 11.00 uur zijn er mensen van verschillende organisaties aanwezig aan wie u uw vragen kunt stellen. Op afspraak is ook de apotheek aanwezig en kunt u terecht voor vragen bij voetklachten en vragen met betrekking tot elastische kousen.


Als u even op uw gemak een lekker kopje koffie wilt drinken of gewoon buiten uw appartement met iemand af wilt spreken, moet u beslist een bezoek brengen aan De Carrousel. Dit is een gezellige ontmoetingsruimte waar u ook andere bewoners en omwonenden uit de wijk kunt ontmoeten. De Brink heeft een eigen bibliotheek. Enthousiaste vrijwilligers houden deze bibliotheek draaiende. Ook voor senioren is bewegen belangrijk. De Brink heeft een eigen fitness-/sportruimte. Op bepaalde tijden kunt u onder professionele begeleiding gebruikmaken van de fitnessapparatuur, zoals de loopband of hometrainer. Verder is er een winkel, een kapsalon en een kapel aanwezig. Daarnaast is er verderop een klein winkelcentrum en zijn de apotheek en supermarkt goed bereikbaar.


Eens per twee jaar houdt Groenhuysen een cliëntwaarderingsonderzoek. Een onafhankelijk onderzoeksbureau onderzoekt hoe cliënten onze dienstverlening ervaren. Aan de hand hiervan weten wij wat onze sterke punten en verbeterpunten zijn. Hierdoor blijven we werken aan de kwaliteit van onze zorg- en dienstverlening.


De Brink

Melis Stokelaan 5

4707 HP Roosendaal

088 - 55 735 00

Heeft u een vraag?

Neem dan contact met ons op

U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur

088 - 55 740 00